Nykyään ostamme elintarvikkeemme lähes poikkeuksetta ruokakaupasta. Vaikka supermarketit ovatkin pullollaan mitä erilaisimpia lihoja ja leikkeitä, ei niistä ostettavien lihojen terveellisyydestä voi kuitenkaan olla aivan varma. Nykyään eläimiä kasvatetaan tehotuotannolla ja niille syötetään monenlaisia nopeampaa kasvua edistäviä hormoneja. Kanat kasvatetaan usein häkeissä, joissa ei ole liikkumavaraa ja naudanliha värjätään, jotta se näyttäisi kaupassa ostajan silmiin paremmalta. Tällaisista seikoista ei tarvitse kuitenkaan huolehtia, jos lihansa hankkii itse metsästämällä. Metsässä ja muuten luonnossa vapaana ja onnellisena eläneet eläimet maistuvat ruokapöydässä aivan erilaiselta kuin ruokakauppojen tehotuotettu liha.
Eläinkantojen harventaminen
Jo aikojen alusta metsästäjät ovat toimineet ymäpäristön hyödyksi ja harventaneet metsien eläinkantoja. Luonnossa liikkuvat ja metsästettävät eläimet ovat säilyneet muuttumattomina tuhansien vuosien ajan. Niitä ei ole geneettisesti modifioitu, eikä niihin ole piikitetty epämääräisiä hormoneja. Eläimet, joita metsästäjät tuovat kotiin, ovat kasvaneet luontaisen ruokavalion mukaisesti. On totta, että me ihmiset olemme jossain määrin muuttaneet monen villieläimen elinympäristöä, mutta siitäkin huolimatta riistaeläimet ovat huomattavasti luonnonmukaisempi ja puhtaampi vaihtoehto verrattuna ruokakauppojen lihatiskien tarjontaan.
Riistaeläimen käsittely
Kun saaliiksi saadaan herkullista riistaa, on seuraava askel tietenkin lihan valmistaminen. Metsästyksessä saatava eläin on luonnollisesti kokonainen, joten se täytyy nylkeä ja leikata. Riistaeläimen valmistuksessa ruuaksi kannattaa käyttää muutama tovi. Upean riista-aterian nauttiminen kaiken metsässä rymyämisen päätteeksi on yksi metsästyksen hienoimmista hetkistä.